Tjelovježba Može Ublažiti Simptome Astme?

Tjelovježba Može Ublažiti Simptome Astme?Astma je bolest karakterizirana problema s disanjem, kašalj, otežano disanje, dispneja i osjećaj stezanja u prsima uzrokovana upaljene i natečene dišnih puteva. Za neke ljude, to znači nositi s povremenim нетяжелыми napadaje astme, dok je za druge napad astme može biti teška i ponekad čak i opasne za život iskustvo. Statistika kaže da oko 18,4 milijuna dolara odrasli pate od ovog респираторного bolest, koja obično počinje u djetinjstvu.[1] epidemije se javljaju zbog različitih faktora, a najčešći okidači onečišćenja i alergena, uključujući i grinje, životinjska dlaka, žohari, ili цветень, određene lijekove i dodatke prehrani. Iako astma je неизлечимым, može uspješno upravljati uz pomoć moderne medicine i promjene načina života. Vježbe su posebno korisne, jer ona može ojačati pluća i ublažiti neke od simptoma.

Vježba svoj put od astme

Suprotno uvriježenom mišljenju, vježbe visoko preporučuje za ljude sa astmom. Iako je ideja izlažu svoja pluća i dišnih puteva u takvim opterećenjem se čini kao kontradikcija za sve druge metode liječenja bronhijalne astme, stručnjaci se slažu da je redovita fizička aktivnost može imati pozitivan utjecaj na mentalno i fizičko zdravlje. Vježba:

Ojačati dišnih mišića i ton Vašeg srcaOjačati dišnih mišića i ton Vašeg srca

Donose kisik u krv

Povećati svoju energiju

Pojačati vaš imunološki sustav

Pomoći održavati svoju težinu

Imunološki sistem je odgovoran za zaštitu organizma od raznih stranih virusa i bakterija, ali i imunološkog sustava astmatičara’ percipira neke tvari i alergena, kao što su velika prijetnja i pokreće pretjerana reakcija, što je izazvalo napad astme. To znači da, ako vi ćete poboljšati svoj imunološki sustav, možete smanjiti učestalost i težinu napada astme. Pretilost je jedan od čimbenika rizika za razvoj astme,[2] i niz nedavnih istraživanja su pokazala da je gubitak težine može značajno poboljšati kontrolu astme.[3] ovo pokazuje da vježbe moraju biti uključeni u liječenje astme. Međutim, to je bitno posavjetovati se sa svojim liječnikom prije početka bilo kojeg treninga za mršavljenje, jer morate biti sigurni da su sve aktivnosti u skladu s vašim fitness razini, kao i od ozbiljnosti vaše astme. Treba napomenuti da aktivno vježbanje također mogu pokrenuti simptome astme. Ovo stanje je poznato kao astme i utječe na gotovo 90% obolelih od bronhijalne astme.

Koje su najbolje vrste fizičke aktivnosti za osobe sa astmom?

Općenito govoreći, vrste sportova koji ne zahtijevaju dugo razdoblje intenzivnih fizičkih napora, na primjer, odbojku ili bejzbol, to je siguran ulog za bolesnika s astmom, jer oni omogućuju vam da uzeti dah, kada lopta nije u igri. Hladan, suhi zrak odgovoran za oticanje dišnih puteva, i to je obično uzrokuje napad astme, što je razlog zašto se takvim sportovima, kao što su klizanje, hokej na ledu, skijanje na cross-country skijanje, ili bilo kojeg aktivnog odmora zimi to nije najbolji izbor. Međutim, neki ljudi uspjeli uživati u njima bez posljedica. U zatvorenom prostoru bolje, posebno u hladnim vremenskim uvjetima, ali oni imaju drugi rizik – sparan zrak prepun alergena. Srećom, ovaj problem može se lako složiti s pomoću pouzdanog pročišćivač zraka za alergičare.

Ovdje su neke vrste fizičke aktivnosti, koji se preporučuju za astmatičare:

Plivanje je sport koji je vrlo dobro podnosi ljudima s astmom, uglavnom zato što je ona prakticira ili u toplom vremenu ili u zatvorenom bazenu, što znači da je zrak topao i vlažan. Kao što je okoliš dobro se slaže s dišnih putova, tako da vjerojatnost napada astme opada. Osim toga, plivanje je odlično za sve mišiće, i za to su potrebne određene vježbe disanja, koje mogu biti korisne za jačanje pluća i jačanje njihovih kapaciteta.

Joga ima puno pozitivnih učinaka na ljude s astmom. Naime, ova drevna praksa, u velikoj mjeri ovisi o pravilan tehnike disanja, koji može učiniti čuda za dišni sustav. Ove tehnike disanja će vas naučiti kako disati kroz nos, a na taj način udahnuti zrak se filtrira, согревается, i vlažnog vremena, kao što je do vašeg osjetljive dišne putove i pluća. Osim toga, različite joga vježbe pomažu da se protežu vaše mišiće torza, koji dovodi do otvaranja respiratornog trakta.

Hodanje je odličan izbor za ljude koji više ne može prakticirati i zahtjevna aktivnost. Ona je pogodna za sve vremenske uvjete, tako da možete uživati u gotovo tijekom cijele godine. Naravno, na temperaturi nula, mora nositi maramu oko usta i spriječiti hladan zrak od invazije u pluća.

Trčanje može biti korisno za osobe s kontroliranim astme, ali samo ako je to učinjeno u toplim danima ili u zatvorenom prostoru na pokretnoj traci. Međutim, kao što je trening visokog intenziteta, morate biti vrlo oprezni sa svojim stimulacije i prestati, ako se oseti otežano disanje.

Vožnja biciklom je još jedan sport koji će ispuniti svoju krv, toliko potrebnu opet, iste mjere opreza kao i prilikom trčanja. Bicikl je odlično rješenje ako ste uvijek željeli imati priliku za vježbanje bez obzira na vremenske uvjete.

Kako sigurno raditi?Kako sigurno raditi?

Jedna od najvažnijih stvari koje treba zapamtiti prije početka sjednice, da bi trebali staviti u plan treninga, što vaš liječnik predložio. Uvijek treba inhalator u slučaju, ako vaši simptomi вспыхивать. Kada je u pitanju Vaš antiasthma lijekova treba uzimati ih za 15 minuta prije treninga. Zagrijavanje i vježbe istezanja potrebno prije bilo kakve fizičke aktivnosti,jer na taj način ćete подготовите svoje tijelo na sva opterećenja koja joj treba preživjeti, i smanjiti rizik od понесения raznih ozljeda.[5] Ako imate prehladu ili neki респираторная infekcija, ili uzeti nekoliko dana odmora ili smanjiti trening, dok se ne osjećate bolje. Konačno, ako niste radili dugo vremena, omogućit će vašem tijelu da se privikne na novi način rada, i početi postupno povećati svoju fizičku aktivnost.

Vježbe ne samo da je dopušteno za ljude s astmom, to je stvarno preporučljivo, jer to može uvelike poboljšati vaše sveukupno zdravlje i kvalitetu života, kao i pomoći ublažiti simptome ove strane dišnog sustava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to toolbar